Kauneuspalvelut

Hääpäivän meikkiä mietittäessä hyvä päätös on luottaa ammattilaiseen ja antaa meikkauksen ammattilaisen ehostaa morsian juhlakuntoon. Vaikka hääpäivä ja meikki eivät varsinaisesti stressaisikaan, on ihanaa rentoutua ammattilaisen käsissä. Koemeikkaus kannattaa tehdä aina, vaikka hääpäivän meikkaaja olisikin tuttu entuudestaan. Hääpäivän meikki poikkeaa hieman normaalista päivä- ja juhlameikistä, ja onkin hyvä varmistaa, että lopputulos on toivotunlainen. Kauneushoitoloiden häämeikkipaketit sisältävät jopa sulhasen kevyen puuteroinnin kuvausta varten.

Varaa mukaasi koemeikkiin meikkaajaa varten kuva tulevasta morsiuspuvusta. Kerro etukäteen, mikäli toivot tiettyä tyyliä, jotta meikkaaja osaa suunnitella kokonaisuuteen sopivan meikin.  

Teetkö häämeikkisi itse?
Osta meikit hyvissä ajoin ja kokeile niitä etukäteen. Siten varmistut väreistä ja totut käyttämään tuotteita, etenkin mikäli et tunne niitä entuudestaan. Käänny ammattilaisten puoleen kosmetiikkaliikkeissä tai tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla sinulle sopivien tuotteiden ja värien löytymiseksi. 

Tärkeintä hääpäivän meikissä on meikin pohjustus. Panosta laadukkaisiin tuotteisiin ja varaa riittävästi aikaa huolellisen pohjan tekemiseksi. Varmista, että kasvot on puhdistettu kunnolla ja levitä kerros kosteusvoidetta iholle. Anna voiteen imeytyä hetki ennen kuin jatkat. Kosteusvoiteen jälkeen voit levittää meikin pohjustusainetta, jolla saa tasoitettua ihon pieniä epätasaisuuksia. Jos ihosi ei ole tasaisen värinen, levitä värinkorjausvoidetta, jolla saa korjattua ihon punaisia tai tummia läiskiä tarpeen mukaan.

Panosta värivoiteen oikean sävyn valintaan ja levitä voide huolellisesti. Värivoiteesta riippuen, levitä ohut kerros kerrallaan meikkisienellä tai siveltimellä. Värivoidetta on helpompi lisätä, kuin yrittää poistaa liian paksua kerrosta voidetta. Tarvittaessa lisää peitevoidetta häivyttämään tummia kohtia tai näppylöitä.

Valopuikolla saa kasvon varjot, kuten tummat silmänaluset häivytettyä helposti. Lisäämällä valokynää kulmien alle saadaan luotua silmiin kirkkautta. Kasvojen mallista riippuen tummennuksia käyttämällä voidaan kasvojen piirteitä korostaa tai häivyttää tarpeen mukaisesti. Kysy vinkkejän ammattilaiselta miten saat parhaiten korostettua omia piirteitäsi.

Meikkipohjan päälle kannattaa lisätä jauhemaista puuteria siveltimellä kasvojen T-alueelle ja silmille meikkivoiteesta riippuen. Levitä puuteria vain kevyt kerros, jolloin kasvoille jää luonnollinen kiilto. Puuteria kannattaa jättää reilusti silmien alle, josta se on helppo pyyhkäistä pois, kun silmämeikki on valmis. Samalla saadaan silmämeikistä tipahtelevat mahdolliset murut pyyhittyä pois jälkiä jättämättä.

Levitä poskipunaa kevyesti suurella meikkisudilla valmiin meikkipohjan päälle. Poskipunaa lisätään tavallisimmin poskipäille ja häivytetään kevyesti kohti ohimoita. Mikäli poskipunaa tulee liikaa, voidaan sitä häivyttää lisäämällä kevyt kerros värivoidetta poskipunan päälle. Varo kuitenkin lisäämästä liikaa, jotta pohja ei menetä tasaista ilmettä. 

Jos kasvot, kaula ja decolte alue ovat erisävyisiä auringonoton jäljiltä ja hääpuvussa on avoin yläosa, voit käyttää aurinkopuuteria häivyttämään suurempia värieroja. Levitä aurinkopuuteria suurella siveltimellä kaulalle ja häivytä kevyesti decoltealueelle ja leuan alle.

Silmämeikkiä on hyvä harjoitella useampaan kertaan ennen hääpäivää. Tärkeintä on, että meikki on tasapainoinen ja silmät näyttävät samanlaisilta. Useimmilla ihmisillä silmät ovat aavistuksen erinäköiset, mutta taitavalla meikillä silmistä saadaan luotua samannäköiset. Hääpäivän meikki halutaan pitää usein mahdollisimman luonnollisena ja vaaleat sekä ruskean sävyt ovat hyvin suosittuja. Valitse värit, jotka korostavat silmiesi väriä. Levitä ensin vaaleaa sävyä koko luomelle ja varjosta tummemmalla värillä silmien malliin sopivalla tyylilllä. Jotta huolella tehtyyn meikkipohjaan ei jää jälkiä, käytä ohutta puuteroitua meikkisientä poskia vasten, kun valmistelet silmämeikkiä. Silmät näyttävät huolitellummalta lisättäessä huolellinen rajaus yläluomelle. Alaluomi voidaan rajata joko koko pituudelta tai vain ulkoreunasta silmän keskelle.

Kulmat tulee huolitella viimeistään muutama päivä ennen hääpäivää, jotta hääpäivänä silmänympärystä ei punoita. Mikäli kestovärjäät kulmat ja sinulla ei ole aiempaa kokemusta, kannattaa ne värjätä ainakin viikkoa etukäteen, jotta väri ehtii tasaantua hieman.

Viimeistele silmämeikki levittämällä ripsiväriä huolellinen kerros kerrallaan harjaamalla väriä sivusuunnassa pikkuhiljaa kohti ripsien kärkiä. Ripsiin saa ilmettä vetämällä viimeisen vedon yläviistoon ohimoa kohti. Ripsien kestovärjäys varmistaa, että näytät huolitellulta myös hääpäivän jälkeisenä aamuna ilman meikkiä. Kestovärjäys antaa erinomaisen pohjan ripsivärille, sillä väri alkaa aivan ripsien tyvestä.

Levitä vielä hieman huulipunaa rajatuille huulille. Huulten rajauskynää käyttämällä varmistetaan, ettei huulipuna karkaa huulien ulkopuolelle. Huulipunan päälle voidaan lisätä hieman huulikiiltoa.

Viimeistelyksi ja hohtavan ilmeen luomiseksi poskille voidaan lisätä vielä kiiltovoidetta, jota on tarjolla useilla kosmetiikkamerkeillä. Harjoittele meikkiä useamman kerran, jotta hääpäivänä meikki onnistuu ensimmäisellä kerralla. Hääpäivänä ei enää kannata alkaa kokeilla mitään uutta.

Lopuksi - Muista hymyillä ja nauraa päivän aikana. Mikään ei ole kauniimpi “meikki” kuin iloinen ilme kasvoilla. Muistathan myös, että sinua kuvataan pitkin päivää kuvaajan ja vieraiden toimesta, joten älä enää huolehdi yksityiskohdista vaan keskity nauttimaan hääpäivästäsi! 


IkimuistoisetHääjuhlat

Tutustu upeisiin juhlatiloihin, joissa järjestätte unohtumattomat häät.