Sormukset ja juhlakorut

Artikkelin hakemisto

Sormuksen tarinassa seuraamme uniikkisormuksen valmistumista Aito Kultasepänverstaan tiimin käsissä. Ensimmäisessa osassa seuraamme miten sormuksen suunnittelu saa alkunsa. Seuraavissa osissa kerrotaan sormuksen työstämisestä ja lopuksi näemme lopputuloksen, valmiin sormuksen aitoustodistuksineen.

Osa 1: Liljoja ja mustaa glamouria

Ovi käy Käsityöläiskadulla Turussa lokakuun lopulla, kun valokuvaaja Nana Simelius ja hänen metallitöitä harrastava miehensä Juhana saapuvat Timon, Mikon ja Nikon Aito Kultasepänverstaalle. Nana ja Juhana menivät erittäin nuorina naimisiin ja ostivat silloin ns. väliaikaiset vihkisormukset. Nyt he ovat päättäneet teettää unelmiensa sormukset 5-vuotishääpäivänsä kunniaksi.

Aito Kultasepänverstaan tiimi aloittaa sormuksen suunnittelun keskustelemalla asiakkaidensa toiveista. Nana ja Juhana pitävät liljasta, joten lilja valitaan yhdistäväksi kuvioksi kummankin sormukseen. Ensimmäisen keskustelun pohjalta he päätyvät liljakuvion lisäksi mustaan glamouriin ja muhkeisiin muotoihin. Sormuksen materiaaleiksi pari valitsee valkokultaa ja mustia timantteja. Aito Kultasepänverstaan tiimi valmistaa tapaamisen yhteydessä hahmotelman sormuksesta ja tekee muistiinpanot materiaaleista.

 

Kuva: Aito Kultasepänverstas

Hahmotelman valmistuessa Nana mainitsee, että he ovat rock-henkisiä romantikkoja ja kädentaitajia, joten sormukset sopivat tyyliltään heille. Hän kertoo: ”Glamour Hollywood henki rock tatsilla oli aika avainsana noissa ja mielestäni se toteutuu tosi hienolla tavalla. Sormuksista tulee uniikkeja ja näyttäviä.”

Juhana halusi metallitaustansa takia pelata erilaisilla pinnoilla. Se oli hieno oivallus ja tuo miehen sormuksessa persoonallista puolta esille. Nana sanoo olevansa se dramaattinen tyyppi, joka haluaa erityisesti näyttävyyttä. Nanasta mustat timantit olivat hauska idea kultasepänverstaan tiimiltä.

Ennen pariskunnan poistumista käydään läpi sormusten valmistusaikataulu. Lisäksi sormusten koot ja leveydet mitataan, jotta saadaan mahdollisimman tarkka hinta-arvio seuraavaa tapaamista varten. Seuraavalla kerralla Nana ja Juhana saavat nähdä tietokoneella valmistetut aidon näköiset mallikuvat ja vahamallit tulevista sormuksista sekä saavat hinta-arvion materiaalivalintoihinsa perustuen.