Sormukset ja juhlakorut

Lapponian tuotevalikoimaan on tullut kaksi sydänaiheista hopeakorua. Professori Björn Weckström antoi suunnittelemalleen kaulakorulle nimen My Foolish Heart, minun oikukas sydämeni. Näyttävä sydämenmuotoinen riipus, jonka pintaa elävöittää Weckströmin koruille tunnusomainen veistoksellinen struktuuri, on pujotettu pitkään
Hopeapolku-ketjuun.

Ketjua voi käyttää halutessaan kaksinkerroin, ja riipusosa on myös helppo irrottaa ketjusta ja pujottaa johonkin muuhun ketjuun, nauhaan tai pantaan. Ajan henki suosii tällä hetkellä koruissakin muunneltavuutta ja moni-ilmeisyyttä, ja nuorekkaan My Foolish Heart -korun herättää varmasti kiinnostusta myös Lapponian perinteisen kohderyhmän ulkopuolella. My Foolish Heart -kaulakorua täydentävät samannimiset pienet korvakorut, joissa toistuu riipuksen muoto.

Edesmenneen Lapponia-taiteilijan Poul Havgaardin vuonna 1974 suunnittelema Rakkaudella-kaulakoru (With Love) palaa mallistoon lähes viidentoista vuoden tauon jälkeen. Kookkaan riipuksen satiinimaisen sileän hopeapinnan rikkoo dramaattisella tavalla rosoinen railo, ikään kuin viimeistellystä esineestä olisi lohkaistu iso pala pois. Sydänteema on korussa läsnä, mutta tanskalaiselle Havgaardille tyypilliseen tapaan viitteellisesti, ajatuksille ja tulkinnoille tilaa antaen. Rakkaudella-kaulakorun lisäksi Poul Havgaardin vanhemmasta tuotannosta nostetaan uudestaan mallistoon Tosikertomus-hopeakorvakorut (Her Story), jotka sopivat oivallisesti pariksi kaulakorulle.

My foolish heart -setti

medium_My_foolish_heart_set.jpg

Rakkaudella ja Tosi kertomus - setti

medium_RakkaudellaTosik_set_.jpg

 

Lisätietoja Kalevala Koru Oy