Hääpukeutuminen

Häämuodissa erottuu selkeänä kaipuu naisellisempaan ja pehmeämpään tyyliin. Lähes kaikkien valmistajien mallistoista ovat kadonneet vyötäröltä yksioikoisen suorana levenevät A-linjaiset satiinihelmat ja kovat taftipuvut. Pitkän aikaa paikallaan jauhanut häämuoti on ottanut aimo harppauksen, sillä viimeisen viiden vuoden ajan mallistoja ovat dominoineet olkaimettomat puvut joiden miehustassa on kirjailua ja vyötäröllä vedoksia. Muutamat klassikkomallit ovat tietysti jääneet mallistoon, mutta niidenkin materiaalit ovat muuttuneet pehmeämmiksi.

Atelier Diagonal merenneitohelmainen hääpuku FEDERICA C Atelier Diagonal muhkeahelmainen morsiuspuku Faldeo B

Voimissaan oleva vintagemuoti suosii naisellista ja suloista tyyliä

Hääpukujen silueteissa pinnalla on nyt kaksi naisellisinta helman muotoa, kapealinjainen ja kurvikas merenneito ja ihanan muhkea prinsessahelma. Pukujen materiaaleissa ajankohtaisimpia ovat laskeutuvat pitsit ja tyllit sekä sifongit ja organzat. Pönkkähelmat ovat out – morsiuspuvun tulee myötäillä kantajansa liikettä. Kevyempien pukujen suosion kasvaessa myös laahukset ovat lyhentyneet maltillisemmiksi.

Cymbeline pitsihääpuku Guirlande Cymbeline pitsimorsiuspuku Gala

Agnes pitsihääpuku 11350 Agnes pitsimorsiuspuku 11364 AB-177

Olkaimettomien pukujen rinnalle on tullut myös runsas valikoima olkaimellisia pukuja ja niissäkin on varaa valita. Tarjolla on läpikuultavia pitsiolkaimia, puvun kankaasta valmistettuja olkaimia, läpikuultavia tylliyläosia ja –hihoja. Fiftarityyliset v-pääntiet ja pystylaskostetut helmat ovat naisellisinta retrotyyliä parhaimmillaan.

Agnes hääpuku 11328 N-38 Agnes morsiuspuku 11312

Agnes lyhyt hääpuku 11325 Agnes lyhythelmainen morsiuspuku 11254

Tyttömäisen tyylin ystävä valitsee puvukseen lyhythelmaisen satiinipuvun, jonka alle lisää vielä kohottavan tyllialushameen.

Agnes olkaimeton hääpuku 10750 BELT 32_zbl Agnes olkaimeton morsiuspuku 11377

Olkaimettomissa puvuissa sydämenmuotoinen pääntie kasvattaa suosiotaan suoraa pääntietä naisellisempana vaihtoehtona.

Rembo styling hääpuku Elektra Rembo styling hääpuku Janika

Vera Wangin catwalkeille tuomat muhkeat kukkahelmat ovat inspiroineet myös muita morsiuspukusuunnittelijoita ja niinpä mallistoissa nähdään paljon korsettimaisesti tyköistuvia yläosia ja muhkeana leveneviä kangaskukista koostuvia helmoja. Muhkeutta on tarjolla myös Grace Kelly-henkisissä tyllihelmoissa, joissa kangasta ei ole säästetty. Upean leveät helmat tuovat yläosan sirouden kauniisti esiin.

W1 White One muhkeahelmainen hääpuku Nigeria W1 White One muhkeahelmainen morsiuspuku Noray

Kuvien puvut ovat myynnissä mm. Marinettessa Turussa ja Stilissimassa Helsingissä.

 

Teksti Tuulikki Koski, kuvat © valmistajat