Hääpukeutuminen

Artikkelin hakemisto

Morsiuspuku on usein ensimmäinen juhlapuku naisen elämässä. Puvun valinta ei ole ihan helppoa, sillä valikoimaa on nykyisin tarjolla valtavasti. Pitäisikö hankkia uusi puku morsiuspukuliikkeestä, teettää puku ompelijalla, ostaa käytetty puku, muokata äidin tai isoäidin vanhaa pukua, tehdä itse, käyttää muuta juhla-asua vai tilata morsiuspuku netin kautta? Entä puvun malli sitten? A-linjainen, merenneitohelmalla, prinsessamainen puku, olkaimilla vai ilman, hihoilla vai ilman, jne. jne.?


Joko olette pyörällä päästä? Juuri kun on saanut päätettyä minkätyylisistä puvuista pitää ja päättänyt hankkia pukunsa morsius- ja juhlapukuliikkeestä uutena tuleekin vastaan BUDJETTI! Mitä ihmettä – seunelmien puku maksaakin 2,000 euroa! Siihen menisi jo puolet koko hääbudjetista tai enemmän. Mittojen mukainen toimitusaikakin on useita kuukausia. Etsintä siis jatkuu, takaisin nettiin ja selaamaan muita vaihtoehtoja...


Löysitkö morsiuspukuja myyvän nettikaupan osoitteen? Ja heillä on juuri unelmiesi puku valikoimassa ja vielä huippuedullisella hinnalla! Toimituskin onnistuu muutamissa viikoissa. Aivan sama valokuvakin kuin valmistajan ja morsiuspukuliikkeen kotisivuilla – puku on varmasti aito! Mikä onnen päivä, eikö? Tuntuuko liian hyvältä ollakseen totta? Näin luultavasti onkin ja tässä vaiheessa pitäisi varoituskellojen alkaa helistä. Tunnettujen morsiuspukujen aidot ja laadukkaat puvut ovat harvoin myynnissä netin kautta varsinkaan murto-osalla alkuperäisestä hinnasta tai hyvin lyhyellä toimitusajalla – ellei kyseessä ole esimerkiksi suunnittelijan oma nettikauppa, joka myy vanhaa varastoaan pois tai morsiuspukumyymälän varaston loppuunmyynti.

Morsiuspukunäytös Lontoon häämessuilla 2012


Eräs morsian laittoi kyselyn netissä toimivalle morsiuspukuliikkeelle löydettyään unelmien morsiuspukunsa kuvan liikkeen kotisivuilta. Hän tiedusteli oliko kyseessä todellakin saman valmistajan puku, sillä hinta oli huomattavasti edullisempi kuin muualla. Vastaus tuli nopeasti, mutta oli hieman epämääräinen. Liike kuitenkin myönsi, että kyseessä ei ole saman valmistajan puku vaan he teettävät puvun kuvanmallin mukaiseksi. Tämä morsian päätti olla tilaamatta pukua ja löysi lopulta aidon puvun toisen morsiuspukuliikkeen poistomyynnistä, kyseessä oli siis edellisen vuoden malli.