Hääpukeutuminen

Käytettyjen pukujen markkinat kasvavat. Jo vuoden 2012 Hääsuunnittelukyselyyn vastanneista noin neljännes oli hankkimassa käytettyä pukua. Keväällä 2013 morsiuspari.fi-sivuston kävijöistä jopa puolet harkitsi käytetyn puvun hankkimista uuden morsiuspuvun sijaan.

morsiuspari.fi on keskustellut morsiuspukuliikkeiden kanssa, jotka ovat huomanneet saman ilmiön kyselyiden määrässä. Käytettyjen hääpukujen myyjät ja ostajat etsivät oikeaa myyntipaikkaa aktiivisesti.

Syksyllä 2012 lanseerattu Jotain Käytettyä pop-up liikeidea vastaakin tähän tarpeeseen. Jotain Käytettyä tapahtuman toinen järjestäjä Hanna Koskinen kertoo, "Nyt etsitään enemmän sitä omalle vartalolle sopivaa mallia ja kukkarolle sopivaa hintaa. Asiakkaiden vaatimukset ovat muuttuneet ja morsiamet ovat positiivisempia kierrättämisen suhteen kuin aikaisemmin. Ehkä ajatus siitä, että käytetty puku on jotenkin likainen tai toisarvoinen, on todettu vanhanaikaiseksi. Moni käytetty puku on hyvin pesetettynä ja huollettuna uudenveroinen. Merkkipuku kestää useammankin käyttökerran.”

 

Jotain Käytettyä tapahtuma Tampereen Häämessuilla 2013 oli erittäin suosittu - ruuhkaa riitti koko viikonlopuksi.

Jotain Käytettyä tapahtuma Tampereen Häämessuilla 2013 oli erittäin suosittu - ruuhkaa riitti koko viikonlopuksi.

Tapahtuma on uudistanut tuotevalikoimaansa ottamalla myyntiin myös morsiuspukuliikkeiden poistovarastoja. Nyt asiakkailla on mahdollisuus löytää edullinen morsiuspuku käytettynä tai jopa uutena. Mallistoista pois myytävät sovituskappaleet ja varastomallit on hinnoiteltu teemaan sopivasti erittäin edullisiksi - jopa alle 300€:lla voi ostaa itselleen uuden morsiuspuvun.

 

Jotain Käytettyä tapahtumassa Tampereen Häämessuilla 2013 myynnissä oli myös morsiuspukuliikkeiden edellisen vuoden malleja uusia tuotteita, kuten kuvan upeita kenkiä - super alennettuun hintaan.

Jotain Käytettyä tapahtumassa Tampereen Häämessuilla 2013 myynnissä oli myös morsiuspukuliikkeiden edellisen vuoden malleja uusia tuotteita, kuten kuvan upeita kenkiä - super alennettuun hintaan.

Jotain Käytettyä tapahtuman varsinainen puuhanainen Marika Mansikkamäki summaa näin: ”Kun sana onnistuneista tapahtumista levisi myös hääpukuliikkeiden omistajien korviin, saimme valtavasti tarjouksia myyntiin annettavista puvuista." Marika kertoo, että yllättävän moni kauppias haluaa antaa heille myytäväksi edellisten mallistojen hääpukuja murto-osalla uusien pukujen hinnasta. "Emme tietystikään kieltäytyneet tarjouksesta, vaan otimme myös nämä puvut mukaan tapahtumaamme", hän kertoo ilahtuneesti.

Helppous ja monipuolinen valikoima ovat tapahtuman valttikortit

Jotain Käytettyä tapahtuma myy useita kymmeniä hääpukuja viikonlopun aikana. Myyntimäärien salaisuus on kaiken helppoudessa. Käytetyn hääpuvun myyjän on helppo ilmoittaa pukunsa myyntiin, samoin ostajan on helppo tutustua myytäviin pukuihin jo etukäteen. Ostajan kannattaa ennemmin tulla ostamaan pukunsa tapahtumasta, jossa on tarjolla kymmeniä oikeankokoisia morsiuspukuja kuin juosta yksittäisen myynnissä olevan puvun perässä satoja kilometrejä. Samoin myyjän kannattaa tuoda pukunsa sinne, mistä asiakas löytää sen helposti. Lisäksi molempia osapuolia helpottaa varmasti tieto, että tapahtumassa on paikalla ammattilaisia, joilta voi kysyä neuvoa niin helmanlyhennyksiin kuin myös oikeiden alusvaatteiden valintaan.

Jotain Käytettyä tapahtumassa Tampereen Häämessuilla 2013 makutuomareistakaan ei ollut unohdettu ja ensiluokkainen palvelu oli huomioitu kokonaisvaltaisesti.

Jotain Käytettyä tapahtumassa Tampereen Häämessuilla 2013 makutuomareistakaan ei ollut unohdettu ja ensiluokkainen palvelu oli huomioitu kokonaisvaltaisesti.

Onnistunut tapahtuma poiki myös ensimmäisen käytettyjen hääpukujen myyntiliikkeen

Tapahtumassa alusta asti taustavaikuttajana toiminut Hanna Koskinen tykästyi heti ensikuulemalla käytettyjen pukujen tapahtumaan. Kiertävän tapahtuman puolustaessa paikkaansa häämessujen ja muiden tapahtumien yhteydessä, alkoi Koskinen kuitenkin pohtimaan vakavasti käytettyjen morsiuspukujen myymistä liikkeessä. Uusi käytettyjen hääpukujen liike Lovebirds on avattu ja toimii Helsingissä osoitteessa Pohjoinen Rautatiekatu 17.

”Siinä missä eri paikkakunnilla järjestettävissä tapahtumissa voidaan mennä asiakaskuntaa lähelle ja tehdä pop-up kauppoja eri paikkakunnille ja kierrättää valikoimaa nopeasti, on silti kysyntää myös kiinteässä tilassa toimivalle käytettyjen hääpukujen liikkeelle johon puvun voi tuoda myytäväksi ja jossa asiakkaat voivat käydä omaan aikatauluunsa mukaan.”, summaa Koskinen.

Tästä voit tutustua edullisiin Lovebirdsin morsiuspukuhin.

Kannattaa myös käydä tekemässä Jotain Käytettyä Facebook- sivuilta löytöjä.