Morsiuspuku on usein ensimmäinen juhlapuku naisen elämässä. Puvun valinta ei ole ihan helppoa, sillä valikoimaa on nykyisin tarjolla valtavasti. Pitäisikö hankkia uusi puku morsiuspukuliikkeestä, teettää puku ompelijalla, ostaa käytetty puku, muokata äidin tai isoäidin vanhaa pukua, tehdä itse, käyttää muuta juhla-asua vai tilata morsiuspuku netin kautta? Entä puvun malli sitten? A-linjainen, merenneitohelmalla, prinsessamainen puku, olkaimilla vai ilman, hihoilla vai ilman, jne. jne.?

Sulhasen asu määrittelee vieraiden pukeutumisen häissä. Sulhasen asuun vaikuttavat mm. häätilaisuuden luonne, vihkitilaisuuden sekä juhlan kellonaika, vieraat sekä mahdolliset muut morsiusparin toiveet.

Kutsussa mainittu pukeutumiskoodi on hyvä tarkistaa, jotta tumma puku, frakki, saketti, smokki tai casual eivät mene sekaisin. Olemme koonneet tietopaketin sulhasten suosimista hääasuista.

Sopivan morsiuspuvun löytämiseen saattaa  kulua aikaa, joten on hyvä olla liikkeellä ajoissa. Mieti ensin aiotko ostaa, vuokrata tai teettää pukusi. Lähes kaikki morsiuspuvut näyttävät kauniilta kokeillessasi niitä päälle, vaikka kaikki eivät omaan tyyliisi sovikaan. Kun morsiuspukua lähdetään etsimään ajoissa voi puvun kokeilemisesta nauttia ja ihailla omaa peilikuvaa rauhassa! - Morsiamilla on tiettyjä etuoikeuksia häitä valmistellessa ja odotellessa.

Käytettyjen pukujen markkinat kasvavat. Jo vuoden 2012 Hääsuunnittelukyselyyn vastanneista noin neljännes oli hankkimassa käytettyä pukua. Keväällä 2013 morsiuspari.fi-sivuston kävijöistä jopa puolet harkitsi käytetyn puvun hankkimista uuden morsiuspuvun sijaan.

morsiuspari.fi on keskustellut morsiuspukuliikkeiden kanssa, jotka ovat huomanneet saman ilmiön kyselyiden määrässä. Käytettyjen hääpukujen myyjät ja ostajat etsivät oikeaa myyntipaikkaa aktiivisesti.

Häämuodissa erottuu selkeänä kaipuu naisellisempaan ja pehmeämpään tyyliin. Lähes kaikkien valmistajien mallistoista ovat kadonneet vyötäröltä yksioikoisen suorana levenevät A-linjaiset satiinihelmat ja kovat taftipuvut. Pitkän aikaa paikallaan jauhanut häämuoti on ottanut aimo harppauksen, sillä viimeisen viiden vuoden ajan mallistoja ovat dominoineet olkaimettomat puvut joiden miehustassa on kirjailua ja vyötäröllä vedoksia. Muutamat klassikkomallit ovat tietysti jääneet mallistoon, mutta niidenkin materiaalit ovat muuttuneet pehmeämmiksi.

Morsiuspukuun sopivaan kauniiseen, pieneen ja tyylikkääseen käsilaukkuun voidaan sujauttaa morsiamen päivän aikana olonsa kohentamiseksi tarvittavat tähdelliset tarvikkeet, kuten huulipuna, puuteri ja taskupeili, muutama nenäliina, kurkkupastilleja , pieni pullo hajuvettä ja särkylääkkeitä. Lisäksi on syytä varata mukaan kynsiviila ja väritöntä lakkaa, jolla korjaa kummasti niin kynsiä kuin sukkahousujen silmäpakoja. Kassiin kannattaa sujauttaa myös varasukkahousut tai sukat, hiuspinnejä, kampa ja hiuslakkaa, deodoranttia, siteitä ja pieni ompelusetti. Jokaisen tulee tietenkin itse miettiä mitä päivän aikana saatetaan tarvita ja varautua sen mukaisesti.