Hääkuvaus

Hääpäivän ikuistaminen kuviin on jokaisen hääparin suunnitelmissa. Vaihtoehtoja valokuvauksen ja videokuvauksen totetuttamiseen on monia. Vaikka valokuvaus saattaa tuntua arvokkaalta, kannattaa kuitenkin panostaa laadukkaisiin kuviin, sillä valokuvat ovat usein ainoa mitä hääjuhlasta jää jäljelle tulevien vuosien iloksi. Valokuvausvaihtoehtoja on monia ja hinnat vaihtelevat kokonaispaketin mukaisesti.

Perinteisesti hääkuva on ikuistettu studiossa, joka on edelleen yleinen kuvausmuoto. Hääkuvan ikuistaminen luonnossa ns. miljöökuvauksena on ollut erittäin suosittua viime vuosina. Kuvaaja voidaan varata myös vihkikirkkoon, sillä ammattilaisen käsissä vihkitilaisuudesta saadaan siten haastavista valo-olosuhteista huolimatta todella kauniita muistoja. Vihkikuvaus yhdistetään usein miljöökuvaukseen, jolloin viralliset hääkuvat otetaan vihkitilaisuuden jälkeen. Viime vuosina on lisääntynyt dokumentaarinen - tai ns. reportaasikuvaus, jolloin kuvaaja tai kuvaajat ikuistavat hääpäivän aamusta iltaan. Uusimpana trendinä on hääkuvauksen toteuttaminen muotikuvaustyyliin. Hääpäivä tai osa hääpäivästä voidaan ikuistaa lisäksi videona.  Laadukkaan videoinnin ja sen myötä mukavan muiston aikaansaamiseksi, kannattaa tutustua ammattilaisten tarjoamiin palveluihin.

Vaikka harvoin kuulee kuvaajan olevan estynyt hääpäivänä, kannattaa kuitenkin tarkistaa, kuka ottaa kuvat mikäli kuvaaja on estynyt kuvauspäivänä äkillisen sairauden tai muun odottamattoman syyn johdosta. Lista varalla olevista kuvaajista kannattaa antaa vaikka bestmanille, joka voi sitten ottaa yhteyttä varalla oleviin henkilöihin, mikäli varsinainen kuvaaja on estynyt.

Vieraille on hyvä antaa ohjeet valokuvauksesta, mikäli ammattilaiskuvaaja palkataan koko päiväksi. Usean salamavalon samanaikainen välähdys saattaa vaikuttaa palkatun kuvaajan kuviin ja jopa pilata kuvat. Sama koskee kun kyseessä on palkattu videokuvaaja  - varsinkin kun kuvataan rajatussa valossa, kuten kirkossa.

Valokuvaajat ja videokuvaajat löydät Hääpalveluhakemistostamme.