Hääkuvaus

Perinteisin tapa ikuistaa hääpari on studiokuvaus. Sen etuna on mahdollisuus hallita ympäristöä. Valoja säätelemällä saadaan aikaan hallittu kuvanlaatu. Studiokuvaus on usein hieman edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi miljöökuvaus. Kuvausaika on rajoitettu, yleensä 30–45 minuuttia. Studiovalokuvauspakettiin kuuluu tietty määrä kuvia, ja kuvien käyttöoikeus jää yleensä kuvaajalle. Vaikka itse kuvaus on edullista, on lisäkuvien teettäminen kallista. Samalla kuvaaja ottaa kuitenkin vastuun teetettyjen kuvien väreistä ja laadusta.

Studiokuvaus voidaan järjestää hääpäivälle, tosin suosituimmat kesälauantait saattavat olla haasteellisia, sillä kuvausajan tulee sopia vihkiseremonian ja hääjuhlan aikatauluihin. Morsiuspari saattaakin joutua luopumaan ajatuksesta, ettei sulhanen näe morsianta ennen vihkiseremoniaa. Vaikka useimmat hääparit toivovat hääkuvansa ikuistettavan varsinaisena hääpäivänä, voidaan studiokuvaus toteuttaa helposti myös ennen häitä tai niiden jälkeen. Ennen hääpäivää toteutettava kuvauspäivä valitaan usein samaan päivään kuin morsiamen koemeikki ja – kampaus. Tällöin oletettavasti molempien asutkin ovat jo kunnossa. Häiden jälkeen totetutettavassa kuvauksessa on huomioitava mahdollisten vuokrapukujen palautus ja pukujen likaantuminen hääpäivän aikana. 

Studiokuvauksen hinnat vaihtelevat 150 eurosta ylöspäin sisältäen 30–60 koevedosta. Valmiita kuvia hintaan sisältyy 1-4 kappaletta. Kuvaajien tarjoamia kokonaispaketteja kannattaa vertailla etukäteen. Linkit valokuvaajien kotisivuille löydät paikkakunnittain morsiuspari.fi -hääpalveluhakemistosta.