Hääjuhla

Hääkakkuvaihtoehtoja on tarjolla perinteisestä kermatäytekakusta mielikuvituksellisiin luomuksiin. Elokuvista tutut ns. kerroskakut, joissa on sokeripäällyste ovat kohottaneet kovasti suosiota viime vuosina. Hääpareilla onkin valinnan runsaus mallin ja makujen suhteen hääkakkua valitessa.

Hääkakku voidaan tarjoilla illallisen jälkeen erikseen tai kakku voi korvata jälkiruoan kun menu on jo muuten ruokaisa. Kun vieraille ei tarjota päivällistä hääkakku on luonnollisesti pääosassa kahvipöydässä.

Kakun valintaan kannattaa panostaa, sillä kakun leikkaus on yksi kuvatuimmista hetkistä häissä. Kakun makuun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Maistelkaa valmistajan kakkuja aina ennen kakun tilaamista, jotta voitte olla varmoka laadusta ja mausta. Kakun toimittajaa etsittäessä tutustukaa kakkuvalikoimaan ja tiedustelkaa voiko kakun teettää toiveiden mukaan vai onko valittava hinnaston vaihtoehdoista.

Kun kakku tuodaan juhlapaikalle erikseen on juhlapaikan kanssa sovittava kakun toimittamisesta. Juhlavastaavan kanssa keskustellaan kakun sijoittelusta, jotta vieraanne pääsevät ihailemaan luomusta ja näkevät kakun leikkauksen parhaiten.

Minkälaisen kakun haluatte?
Miettikää ensin minkätyylistä kakkua haette. Haluatteko juhlapaikan tai pitopalvelun tekevän hääkakun vai haluatteko tilata juhlanne teemaan sopivan erikoiskakun konditorialta? Mikäli haluatte kakusta erikoisemman kannattaa sopivan konditorian haku aloittaa hyvissä ajoin, sillä suosituimmat ovat usein hyvin varattuja. Useat pienemmät leipomot ovat suljettuina kesäaikaan eli kannattaa varmistaa kakun toimittaja ajoissa. 

                                

Unelmien kakkua suunnitellaan yhdessä leipurin kanssa. Kakku voi olla juhlan muihin teemoihin kuten morsiuspukuun, morsiusneitojen tai kukkaistyttöjen pukujen väriin, juhlapaikkaan, vuodenaikaan tai morsiuskimppuun sointuva. Mikäli olette valinneet painotuotteille teeman voidaan samaa teemaa seurata myös kakun koristelussa.

Rakastatteko suklaata? Tarjoilkaa ehdottomasti herkullista suklaakakkua. Kakku voidaan koristella tuoreilla vaaleanpunaisilla ruusuilla – näin saadaan makea kakku, jota vieraat haikailevat vielä pitkään. Ovatko häänne meren tai järven rannalla? Kakun koristeeksi sopivat sokerista valmistetut koristesimpukankuoret. Lisätkää vielä helmiä kakun reunoilla joiden kiilto on kuten rannan vesi ilta-auringon loisteessa.  

                           

Kakkua valitessa on huomioitava vierasmäärä, joka saattaa vaikuttaa kakun valintaan. Suurempiin häihin voidaan valita kaunis hääkakku, joka riittää vain osalle vieraista ja lopuille voidaan tehdä samoista materiaaleista ja samaa koristelua seuraten levymäisiä suurempia kakkuja, jotta kakkua riittää kaikille vieraille.

Hääkakkujen valmistajia löydät Hääpalveluhakemistostamme.
 
    prassenmonogrammi    prassensokerikalla
Kakuissa koristeluna hääparin monogrammi ja morsiuskimpun mukaisesti sokerikalloja.

Kuvat Prassen konditoria: Mansikka - kesä, suklaa - luonnokukka, monogrammi ja Sugar Wedding sokerikukka. 
                   
            Makeita kakunmaisteluhetkiä!