Hääjuhla

Kakku voi itsessään olla jo riittävän koristeellinen eikä kaipaa erillistä kakunkoristetta. Perinteisesti hääkakun päällä on morsiuspari koristeena. Häiden jälkeen morsiusparihahmoa säilytettiin muistona hääpäivästä.  Hääpari kakunkoristeena on yleistynyt 1900-luvulla. Viime vuosina kakunkoristeissa on entistä enemmän vaihtoehtoja. Kakunkoristeita löytyy perinteisistä morsiuspareista ja tyylikkäistä moderneista veistosmaisista koristeista hauskoihin ja vitsikkäisiin vaihtoehtoihin. Kakunkoriste voidaan jopa teettää morsiusparin näköiseksi hääpäivän asuja myöten tai kakunkoristeeksi voidaan tilata sokeripäällyste, jossa on parin oma kuva tulostettuna. Kakunkoristeen ei tarvitse olla morsiuspari vaan koristeena voidaan käyttää mm. monogrammeja, sormuksia tai kyyhkysiä.

Olemme listanneet muutamia Suomen markkinoilta löytyviä hääkakunkoristeita. Valikoimasta löytyy varmasti jokaisen häihin sopiva vaihtoehto. Kun toisille humoristinen ”pallo jalassa” koriste on ehdoton valinta on toisille persoonallinen ”Mini Me” tai ”Viivi ja Wagner” se oikealta tuntuva vaihtoehto ja toisille riittää kauniisti koristeltu kakku ilman erillistä kakunkoristetta.

kakunkoristeet

Klassisia hääkakunkoristeita

Klassiset kakunkoristeet pysyvät pinnalla vuodesta toiseen. Monelle parille klassinen kakunkoriste on se ainoa oikea valinta. Klassisissa koristeissa morsiuspari on kauniissa romanttisissa ja herttaisissa asennoissa, jotka jatkavat siten häiden tunnelmaa. Juhlakaupan ja Decolan valikoimista löytyy klassisia kakunkoristeita esimerkiksi Wiltonin First Dance ja vastanaineet.

confetti_sweetcouple confetti_haapari confetti_onnellisestiyhdessa

Copyright 2009 Wilton Industries, Inc

 

Humoristisia hääkakunkoristeita

Rento pariskunta juhlii sarjakuvien hengessä. Lahja- ja juhlaliike Pirteä Paketti tarjoaa kakun päälle Viivi ja Wagner tai Fingerpori-koristeita. (alk. 49,95/kpl) Ne valmistetaan käsityönä, joten esimerkiksi kukkakimpun väriä voidaan muuttaa morsiamen oman kukkakimpun mukaiseksi. Näitä koristeita voit tilata Pirteä Paketti-verkkokaupasta suoraan tai vapaamuotoisemmin sähköpostilla.


Humoristisia kakunkoristeita

Moderneja veistoksellisia hääkakunkoristeita

Kakunkoristeista löytyy myös moderneja veistoksellisia koristeita. Nämä kakunkoristeet tuovat modernia tyylikkyyttä kakulle. Juhlakaupasta ja Decolasta voi tilata mm. Wiltonin hääkakkukoristeen Bianca (akryyliä) ja muita veistoksellisia ja moderneja kakunkoristeita. 

naf_kakkukoriste_eleganssi  naf_kakkukoriste_ikuinenrakkaus  naf_kakkukoriste_diamondsr4ever
Copyright 2009 Wilton Industries, Inc

 

Omakuva hääkakun päälle

Perinteisen hääparikoristeen sijaan hääkakku voidaan koristella morsiusparin kuvalla tai morsiusparin nimistä tehdyllä monogrammilla. Ullan Unelmasta voi tilata omasta kuvasta tulostettavan kakkukuvan, joka tulostetaan elintarvikeväreillä ohuelle sokeripaperille. Kuvaksi sopii esimerkiksi monogrammi parin nimikirjaimista, parin kihlauskuva tai hääkuva, joka on otettu hyvissä ajoin ennen häitä vaikka koemeikkipäivänä. Vierailla onkin ihmeteltävää, kun parin hääkuva on jo hääkakun päällä! 

Kuva voi olla värillinen tai mustavalkoinen, kunhan se on jpg-muodossa ja riittävän hyvälaatuinen. Kuvan mukana lähetetään käyttöohjeet sekä vinkkejä kakkukuvan käyttöön. Omakuva voidaan tulostaa joko A4 kokoiselle tai pyöreälle arkille. 

uu_omakuva  uu_leivoskuvat
      
Mikäli haluatte tarjoilla pieniä leivoksia vieraillenne Ullan Unelmasta saa myös pyöreitä leivoskuvia. Kuvaksi soveltuu piirretty kuva, monogrammi tai jo olemassa oleva kuva. Leivoskuvat ovat 5cm halkaisijaltaan ja toimivat samoin kuin omakuva tulostettava kakkukuva.

Sokerikukat hääkakun koristeina

Kakunkoristeet voidaan korvata kauniisti koristellulla hääkakulla. Koristeluna voi olla päivän kukkakoristeita tai samoja kukkia kuin morsiuskimpussa. Sokerikakku on koristeltu sokerista valmistetuilla ruusuilla seuraten morsiuskimpun kukkateemaa.
 

Luonnonkukat hääkakun koristeeksi

Sokerikukkien sijaan voidaan kakku koristella aidoilla kukilla. Kysele kondiittorilta myrkyttömiä kukkavaihtoehtoja. Osa luonnokukista voidaan jopa syödä. Prassen suklaakakku on koristeltu auringonkukilla. 

                           suklaa luonnonkukka
 
Kuviot hääkakun päällä

Yksinkertaista tyylikkyyttä kakkuun saadaan koristelemalla kakun pinta kuvioin. Prassenin Monogrammi-kakkuun on kuorrutettu morsiusparin nimikirjaimet ja Romantiikka-kakku on koristeltu kauniilla kuvioilla. 

prassen_monogrammi  sugar_romantiikka

Hääkakunkoristeita tarjoavien yritysten yhteystiedot löytyvät Hääpalveluhakemistostamme.