Son zamanlar da en çok konuşulan izmir escort bayanları bulmak için sitemize girebilirsiniz.
Sulhasen hääpukeutuminen
Hääopas - Hääpukeutuminen
Artikkelin indeksi
Sulhasen hääpukeutuminen
Tumma puku
Frakki
Saketti
Smokki
Bonjour-puku ja Casual eli arkipuku
Kaikki sivut

Sulhasen asu määrittelee vieraiden pukeutumisen häissä. Sulhasen asuun vaikuttavat mm. häätilaisuuden luonne, vihkitilaisuuden sekä juhlan kellonaika, vieraat sekä mahdolliset muut morsiusparin toiveet.

Kutsussa mainittu pukeutumiskoodi on hyvä tarkistaa, jotta tumma puku, frakki, saketti, smokki tai casual eivät mene sekaisin. Olemme koonneet tietopaketin sulhasten suosimista hääasuista.

Sulhasen hääpukeutuminen - pukeutumisetiketti

Pukeutumisetiketti on hyvä tuntea hääjuhlan asuja päätettäessa. Kun etiketistä halutaan poiketa tiedetään siten myös miksi ja miten.Tavallisesti sulhasen ja bestmanin lisäksi morsiamen ja sulhasen isät ja veljet pukeutuvat yhteneväisesti.

Miesvieraat pukeutuvat häissä pukuun ellei kutsussa toisin mainita. Kesähäissä puku voi olla vaalea tai muutoin värillinen. Tumman puvun kanssa käytetään juhlavaa paitasolmioyhdistelmää.

Kauluspaidan on oltava pitkähihainen, myös kesällä, ja se voi olla valkoinen tai värillinen. Paidan hihan tulee vilahtaa hieman takin hihansuusta. Paidan hihansuu suojaa siten pukua - onhan paita paljon helpompi pestä kuin koko puku.

Klassiset valkoiset ja kultaiset solmiot on varattu sulhaselle, bestmanille ja lähisuvun miehille. Muiden miesvieraiden solmiot voivat olla rennompia.

Alla perustietoja hääjuhlassa käytettävistä asuista.

Pukukoodi Kellonaika Naisen asu
Arkipuku tai casual - Housut tai hame ja pusero, bleiseri tai neuletakki, mekko tms. siisti asu.
Tumma puku - Vierailupuku, juhla- tai iltapuku.
Frakki tai Juhlapuku - Täyspitkä juhlapuku, (miehellä myös tumma puku)
Saketti Ennen klo 18.00 Leninki, juhlava takki-leninki yhdistelmä, hienostunut housuasu
Smokki Yleensä klo 18 jälkeen Juhlatilaisuuksista kaikkein vapain valinta, lyhyt tai pitkä iltapuku. Smokki käy myös naiselle.

Naisten juhla-asuista voi lukea lisää tästä.


Seuraavilla sivuilla tumma puku, frakki, saketti, smokki, bonjour-puku ja casual eli arkipuku 

Hääkutsut kuntoon!

Hääetiketti: kutsun sisältö

Perinteisesti häiden kutsujana ovat morsiamen vanhemmat. Tämä perinne johtaa juurensa aikaan, jolloin morsiamen vanhemmat myös kustansivat häät. Nykyisin kutsun lähettäjä on usein häiden maksaja. Kutsuissa on hyvä mainita lähettäjän, ajan ja paikan lisäksi mikäli vieraiden toivotaan vahvistavan saapumisensa tai heiltä odotetaan tiettyä pukeutumista.

Lue lisää...

Hääpukeutuminen

Unelmien morsiuspuvusta painajainen

Morsiuspuku on usein ensimmäinen juhlapuku naisen elämässä. Puvun valinta ei ole ihan helppoa, sillä valikoimaa on nykyisin tarjolla valtavasti. Pitäisikö hankkia uusi puku morsiuspukuliikkeestä, teettää puku ompelijalla, ostaa käytetty puku, muokata äidin tai isoäidin vanhaa pukua, tehdä itse, käyttää muuta juhla-asua vai tilata morsiuspuku netin kautta? Entä puvun malli sitten? A-linjainen, merenneitohelmalla, prinsessamainen puku, olkaimilla vai ilman, hihoilla vai ilman, jne. jne.?

Lue lisää...

Seuraa meitä

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Copyright © 2009-2018 Morsiuspari Palvelut. Kaikki oikeudet pidätetään.
WWW-sivut: Waumedia