Son zamanlar da en çok konuşulan izmir escort bayanları bulmak için sitemize girebilirsiniz.
Avioliiton kirkollinen siunaaminen PDF 

Muun kuin evankelis-luterilaisen tai ortodoksisen kirkon käytännön mukaisesti solmittu liitto voidaan myöhemmin siunata kirkollisesti. Avioliiton siunaaminen on yleistä kansainvälisten avioliittojen kohdalla, virallisen solmimisen tapahtuessa siviiliviranomaisen edessä (siviiliavioliitto). Avioliitolle halutaan juridisen vahvistamisen jälkeen saada molempien puolisoiden kirkkojen siunaukset vihkiparin kotimaan kirkollisen järjestyksen mukaisesti. Usein siunaaminen toimitetaan molempien puolisoiden tapojen mukaan.

Siunaamista edeltää tapaaminen, jossa pappi keskustelee parin kanssa toimituksen sisällöstä. Siunaamistoimituksen kulku on melko lailla samanlainen kuin kirkollisen vihkitoimituksen ja merkittävin ero on kysymysten sanamuodossa. Avioliiton siunaamisen kaavassa ei ole sormusrukousta eikä sormuslupausta, sillä näiden katsotaan kuuluvan avioliittoon vihkimiseen. 

Avioliiton kirkollinen siunaaminen voidaan toimittaa joko kirkossa tai muussa paikassa, sen mukaan miten pappi ja siunattavat asiasta sopivat. Kuten kirkollisessa vihkimisessä, myös avioliiton siunaamisessa musiikin valinnassa tulee ottaa huomioon toimituksen jumalanpalvelusluonne. Toimituksen tulee sisältää ainakin yksi virsi tai vihkilaulu. Musiikista sovitaan aina kanttorin kanssa.

Koska avioliiton siunaaminen ei ole juridinen tapahtuma, voi siunaamisen suorittaa kuka tahansa suomalainen evankelis-luterilainen pappi missä päin maailmaa tahansa. Siunattaville voidaan antaa todistus avioliiton siunaamisesta.

Lisätietoja seurakuntien kotisivuilta www.helsinginseurakuntayhtyma.fi, www.espoonseurakunnat.fi, www.vantaanseurakunnat.fi, www.kirkkoon.fi (Turun ja Kaarinan seurakunnat) , www.tampereenseurakunnat.fi, ja www.ort.fi.

 

Uniikeimmat hääpaikat

20 x Uniikeimmat hääpaikat Suomessa – katso lista ja löydä unelmien juhlatila

Myös häätilojen kohdalla Sen Oikean löytäminen on tärkeää. Sopivan juhlatilan etsiminen kannattaa aloittaa ajoissa, jotta varmasti löydätte vapaana olevan ja budjettiin sopivan paikan. Olipa haussa sitten urbaani tai romanttinen, moderni tai merellinen hääpaikka, tämä listaus on täynnä inspiraatiota! 

Lue lisää...

Hääkutsut kuntoon!

Hääetiketti: kutsun sisältö

Perinteisesti häiden kutsujana ovat morsiamen vanhemmat. Tämä perinne johtaa juurensa aikaan, jolloin morsiamen vanhemmat myös kustansivat häät. Nykyisin kutsun lähettäjä on usein häiden maksaja. Kutsuissa on hyvä mainita lähettäjän, ajan ja paikan lisäksi mikäli vieraiden toivotaan vahvistavan saapumisensa tai heiltä odotetaan tiettyä pukeutumista.

Lue lisää...

Hääpukeutuminen

Unelmien morsiuspuvusta painajainen

Morsiuspuku on usein ensimmäinen juhlapuku naisen elämässä. Puvun valinta ei ole ihan helppoa, sillä valikoimaa on nykyisin tarjolla valtavasti. Pitäisikö hankkia uusi puku morsiuspukuliikkeestä, teettää puku ompelijalla, ostaa käytetty puku, muokata äidin tai isoäidin vanhaa pukua, tehdä itse, käyttää muuta juhla-asua vai tilata morsiuspuku netin kautta? Entä puvun malli sitten? A-linjainen, merenneitohelmalla, prinsessamainen puku, olkaimilla vai ilman, hihoilla vai ilman, jne. jne.?

Lue lisää...

Lisää samasta aiheesta

Seuraa meitä

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Copyright © 2009-2018 Morsiuspari Palvelut. Kaikki oikeudet pidätetään.
WWW-sivut: Waumedia