Son zamanlar da en çok konuşulan izmir escort bayanları bulmak için sitemize girebilirsiniz.
Unelmien polttarit? PDF   Sähköposti


Hääpäivä lähenee, etkä tiedä, mitä ja milloin polttariporukka on suunnitellut pääsi menoksi. Kuulostaako tutulta? Kauhupolttarit voi välttää kertomalla toiveista etukäteen polttareista vastaavalle henkilölle. Valitse siis järjestäjäksi luotettava ystävä, kaaso tai bestman, jonka tiedät kuuntelevan toiveitasi. Polttarivastaavan tulee olla lisäksi riittävän vahvaluontoinen, jotta hän uskaltaa tyrmätä päivänsankarin toiveiden ulkopuoliset ehdotukset – ainakin ne, jotka hän tietää olevan erityisen vastenmielisiä.

Kuka järjestää polttarit?

Morsiamen ja sulhasen tulisi tehdä aloite polttarien järjestämisestä. Paras keino on delegoida polttarijärjestelyt kaasolle ja bestmanille tai omille sisaruksille. Polttareiden järjestäjien tulisi saada vieraslista yhteystietoineen, jotta järjestäminen pääsee alkuunsa. Morsiusparin on hyvä evästää järjestäjiä myös toiveilla ajankohdasta ja päivän ohjelmasta – olipa toiveena sitten hurjat polttaribileet tai tiettyjen ohjelmanumeroiden välttäminen. Toki polttarit voi jättää ystävien vastuulle ja odotella päivän ohjelma yllätyksiä.

Milloin polttarit järjestetään?

Ensimäiseksi polttareiden järjestäjien on varmistettava, että polttarisankari on vapaana valittuna päivänä. Polttareiden tyylistä riippuen päivän ajankohta voidaan sopia yhdessä polttarisankarin kanssa. Tämä on suositeltavaa varsinkin,jos kyseessä on kiireinen tai toisella paikkakunnalla asuva polttarisankari.

Polttareiden ideana on kuitenkin usein järjestää yllätys polttarisankarille eli tuleva morsian tai sulhanen ei tiedä päivää etukäteen. Yllätyksen järjestäminen vaatii enemmän salaisia järjestelyjä, jotta saadaan kaikki, sankari mukaan luettuna, paikalle samana päivänä. Yllätyksen järjestämisessä voidaan käyttää puolisoa apuna, olettaen, että hän osaa pitää salaisuuden omana tietonaan muutamia viikkoja. Ongelmia saattaa tosin syntyä, jos juonessa apuna ollut puoliso olettaa omien polttareidensa olevan samana päivänä. Pettymys saattakin olla suuri, kun puoliso viedään aamusta ja omia ”hakijoita” ei kuulu koko päivänä – eikä päivälle ollut sovittuna muita suunnitelmia.

Kuka maksaa?

Polttariseurueen oletetaan olevan vastuussa päivän kustannuksista. Seurue vastaa omista kuluistaan aktiviteettien ja ruokailun osalta sekä jakaa polttarisankarin kustannukset keskenään. Polttarikustannukset vaihtelevat paljon polttariporukan koon ja päivälle valitun ohjelman sekä toteutuksen mukaan. Päivän ohjelmaa suunnitellessa onkin varmistettava polttariporukan hyväksymä hintataso.

Polttarisankarin arvioidut kustannukset lasketaan siis yhteen ja jaetaan osallistujien kesken. Helpointa on kerätä rahat ennen polttaripäivää, sillä polttaripäivää ei kannata viettää kustannuksia laskemalla. Ison porukan laskiessa ja jakaessa kustannuksia latistuu tunnelma nopeasti. Selkeyden vuoksi yksi henkilö voi kerätä kaikki kuitit ja ilmoittaa jälkikäteen, mikäli arvioidut kulut pitivät paikkansa. Ylijääneillä rahoilla voidaan ostaa vaikka valokuva- tai polttarikansio muistojen tallentamiseksi.

Teemasta ja sankarin toiveista riippuen tuleva morsian tai sulhanen voi sopia jo etukäteen osallistuvansa itse kustannuksiin, jotta he saavat toiveidensa mukaiset polttarit. Morsian voi toivoa vaikka kauneushoitoja ystävien kanssa päivän ohjelmaksi. Polttariporukka järjestää hänelle hieronnan, joka jo saattaa käydä pienemmän polttariporukan kukkarolle. Morsian voi kuitenkin valita toisen hoidon hieronnan lisäksi ja maksaa tämän itse.

Mitä polttariohjelmaksi?

Polttariohjelmaa suunnitellessa pätee kultainen sääntö – suunnittele sellaiset polttarit kuin haluaisit itsellesi ja huomioi morsiusparin toiveet. Järjestäjät olisivat itsekin varmasti iloisia, mikäli heidän toiveitaan kuunneltaisiin kun he ovat itse samassa tilanteessa. Sopivia polttariohjelmia on yhtä monia kuin on morsiusparejakin.

Vuosien ajan suosittu polttariohjelmana on ollut pilailla polttarisankarin kustannuksella. Kaikille, ja erityisesti polttarisankarille mielekkäämpi päivä saadaan aikaan ottamalla huomioon morsiamen tai sulhasen esittämät toiveet. Morsiusparilla on oikeus kieltäytyä tietyistä ohjelmanumeroista, mikäli he kokevat idean epämiellyttäväksi.

Polttariohjelma on helppoa ja mielekästä järjestää, kun päivälle mietitään hauska teema, johon kaikki päivän ohjelmanumerot liittyvät. Kunnon aivoriihen avulla ohjelmanumerot saadaan varmasti keksittyä juhlasankarin harrastusten tai morsiusparin yhteiseen taipaleeseen nivottuna. Polttareiden ei tarvitse olla ahdettuna täyteen ohjelmaa, yksinkertaisillakin järjestelyillä saadaan aikaan ikimuistoinen päivä.

Lue lisää polttari-ideoita Polttariteemoja artikkelista sekä Hääpalveluhakemistosta.

 

Uniikeimmat hääpaikat

20 x Uniikeimmat hääpaikat Suomessa – katso lista ja löydä unelmien juhlatila

Myös häätilojen kohdalla Sen Oikean löytäminen on tärkeää. Sopivan juhlatilan etsiminen kannattaa aloittaa ajoissa, jotta varmasti löydätte vapaana olevan ja budjettiin sopivan paikan. Olipa haussa sitten urbaani tai romanttinen, moderni tai merellinen hääpaikka, tämä listaus on täynnä inspiraatiota! 

Lue lisää...

Hääkutsut kuntoon!

Hääetiketti: kutsun sisältö

Perinteisesti häiden kutsujana ovat morsiamen vanhemmat. Tämä perinne johtaa juurensa aikaan, jolloin morsiamen vanhemmat myös kustansivat häät. Nykyisin kutsun lähettäjä on usein häiden maksaja. Kutsuissa on hyvä mainita lähettäjän, ajan ja paikan lisäksi mikäli vieraiden toivotaan vahvistavan saapumisensa tai heiltä odotetaan tiettyä pukeutumista.

Lue lisää...

Hääpukeutuminen

Unelmien morsiuspuvusta painajainen

Morsiuspuku on usein ensimmäinen juhlapuku naisen elämässä. Puvun valinta ei ole ihan helppoa, sillä valikoimaa on nykyisin tarjolla valtavasti. Pitäisikö hankkia uusi puku morsiuspukuliikkeestä, teettää puku ompelijalla, ostaa käytetty puku, muokata äidin tai isoäidin vanhaa pukua, tehdä itse, käyttää muuta juhla-asua vai tilata morsiuspuku netin kautta? Entä puvun malli sitten? A-linjainen, merenneitohelmalla, prinsessamainen puku, olkaimilla vai ilman, hihoilla vai ilman, jne. jne.?

Lue lisää...

Lisää samasta aiheesta

Seuraa meitä

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Copyright © 2009-2018 Morsiuspari Palvelut. Kaikki oikeudet pidätetään.
WWW-sivut: Waumedia